CI looptherapie

Met onze CI looptherapie vergroten we de pijnvrije afstand van uw been. Naast de behandeling van het been verbeteren we ook uw algehele conditie. Onze fysiotherapeuten zijn experts op op het gebied van CI en onze praktijk is verbonden aan het ClaudicatioNet.

Slagaderverkalking

CI (Claudicatio intermittens), ook wel ‘etalagebenen’, is een  veel voorkomende vaataandoening. Het wordt veroorzaakt door slagaderverkalking. De term etalagebenen wordt gebruikt omdat mensen met CI noodgedwongen stil moeten staan vanwege pijn in één of in beide benen tijdens het lopen.

Zuurstoftekort

De spieren in het lichaam hebben zuurstof nodig om te functioneren. Via het bloed komt zuurstof in de spieren. Wanneer je wandelt hebben je beenspieren meer zuurstof nodig dus moet er meer bloed naartoe stromen. Omdat de slagaders van mensen met CI te nauw zijn, ontstaat er zuurstoftekort in de beenspieren waardoor ze klachten krijgen als pijn, kramp, tintelen of een stijf gevoel. Als je even stilstaat tijdens het wandelen, dan verdwijnt de pijn binnen enkele minuten.

CI looptherapie

We behandelen CI met looptherapie. Dit is een training die u onder toezicht van een CI gespecialiseerde fysiotherapeut doet. Door de looptherapie vergroten we de pijnvrije afstand. De maximale loopafstand totdat u pijn voelt, kan minstens verdubbeld worden en soms wel verviervoudigd. We behandelen niet alleen het pijnlijke been maar we verbeteren ook uw algehele conditie.

Door de pijn heen

Als u last heeft van CI dan moet u leren om ‘door de pijn heen te lopen’. Dat is grote stap. U krijgt te maken met fysieke inspanning en met een verandering van uw manier van leven. Stoppen met roken, een actieve leefstijl, gezonder eten en trouw medicatie innemen zijn vaste onderdelen tijdens de behandeling.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze fysiotherapie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.