COPD beweeggroep

In onze COPD beweeggroep werken we aan oefeningen die het leven met COPD verbeteren.

Chronic Obstructive Pulmonary Disease

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Het is een verzamelnaam voor luchtwegaandoeningen, chronische bronchitis en longemfyseem. Bij deze aandoening werken de longen en luchtwegen niet meer optimaal, omdat de elasticiteit verloren is gegaan. U heeft dan last van benauwdheid, hoesten, kortademigheid, benauwdheid en gewichtsverandering.

Veel bewegen

Wanneer u COPD heeft, is het belangrijk dat u veel beweegt. Want een goede conditie geeft u meer lucht en vermindert de benauwdheid. In ons beweegprogramma doet u oefeningen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Samenstelling COPD beweeggroep

Voordat we beginnen houden we eerst een intakegesprek om te kijken naar uw doelen en onze mogelijkheden. Daarna nemen we testen af en stellen we het beweegprogramma samen. In een kleine groep gaan we aan de slag met oefeningen. Alle deelnemers zijn bekend met COPD. Iedereen volgt een beweegprogramma op maat. Daarnaast kunt u met de andere deelnemers ervaringen uitwisselen, elkaar ondersteunen en elkaar motiveren.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze COPD beweeggroep of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.