Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie is een van onze kernactiviteiten. Onze fysiotherapeuten helpen u graag bij het herstellen na bijvoorbeeld een operatie aan uw knie, schouder of wanneer u een nieuwe heup of knie krijgt.

Wanneer orthopedische revalidatie?

Behalve na operaties kunt u ook bij onze orthopedische revalidatie terecht voor herstel van verwondingen door bijvoorbeeld een ongeval. Denk aan botbreuken en schouderklachten. Het komt ook wel voor dat uw orthopedisch chirurg besluit om niet te opereren en u doorverwijst naar de fysiotherapeut voor een behandeling.

Grondmotorische eigenschappen

Tijdens de orthopedische revalidatie werken we aan uw zogenaamde ‘grondmotorische eigenschappen’. We verbeteren dan uw mobiliteit, coördinatie, spierkracht, stabiliteit en uw uithoudingsvermogen. Deze eigenschappen zijn bepalend voor een goede revalidatie.

Functionele oefentherapie

Het grootste deel van de behandeling bestaat uit functionele oefentherapie. Hierbij verhogen we de lokale en algemene belastbaarheid en herstellen we de functies. Met ons digitale patiëntvolgsysteem kunnen we uw vorderingen volgen en krijgt u een goed beeld van de behandeldoelen.

Uitbehandeld

Als u klaar bent met de behandelingen, nemen we nog een keer de eindmetingen en de vragenlijsten af. We kijken of de behandeldoelen zijn bereikt en we stellen een verslag op voor uw specialist.

Knierevalidatie

Het kniegewricht is een bijzonder onderdeel van de orthopedische revalidatie omdat het zeer complex is. Daarom hebben wij specialistische kennis in huis en werken we nauw samen met orthopeden en chirurgen in de regio. U kunt bij ons terecht voor orthopedische revalidatie bij onder andere voorste kruisbandletsel, een kijkoperatie in de knie, meniscus – of kraakbeenletsel of een totale knieprothese.

Voorste kruisband revalidatie

Bij revalidatie van de voorste kruisband herstellen we de functie van de band en zorgen we voor meer spierkracht. Dit heeft veel tijd nodig. In verschillende fases werken we aan de mobiliteit van de knie, de opbouw van spierkracht, de looptechniek, sprongtraining en core-stability. In ongeveer zes tot acht maanden bent u weer terug op uw niveau. Ook kunnen we u helpen met pre-operatieve (voor de operatie) en conservatieve (zonder operatie) trainingen.

Vijf sterren praktijk

Wij zijn aangesloten bij Combined Quality Care Knieblessures. Dit is een netwerk van gespecialiseerde orthopeden en fysiotherapeuten op het gebied van knieblessures en herstel en revalidatie van de voorste kruisband. Binnen dit netwerk hebben wij de hoogste kwalificatie: een vijf sterren praktijk.

Actieve revalidatie

Voor overige kniegerelateerde aandoeningen richten we ons op actieve revalidatie. Dat wil zeggen dat werken aan het herwinnen van spierkracht, gewrichtsmobiliteit, coördinatie, propriocepte en gewrichtsstabilisatie. Bijvoorbeeld voor revalidatie na een totale knieprothese, een kijkoperatie in de knie, meniscus – of kraakbeenletsels.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze orthopedische revalidatie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.