Dry needling

Met Dry needling zorgen we voor een snelle en langdurige ontspanning van de spieren. Het effect merkt u onmiddellijk. De spieren doen geen pijn meer en u kunt ze direct weer gebruiken.

Spierverhardingen

Dry needling is een onderdeel van de fysiotherapie. We gebruiken het als aanvulling op de normale behandeling. Met een speciale techniek prikken we in spierverhardingen (myofasciale triggerpoints) waardoor ze snel en langdurig ontspannen. Spieren kunnen pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’ krijgen bijvoorbeeld door overbelasting, een ongeluk, maar ook onderbelasting, stress of een slechte voeding.

Dry needling naald

Bij Dry needling gebruiken we een droge acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. De naald prikken we kort in de spier, op zogenaamde triggerpoints waar de spierverhardingen zijn. U voelt het naaldje niet. Door het prikje spannen de spieren zich kort samen. Dat geeft even een soort krampgevoel en soms lokale pijn. Maar daarna ontspant de spier zich meestal direct. Het kan voorkomen dat u gaat transpireren en dat u zich moe voelt, maar dat gaat snel over.

Snel resultaat

Patiënten zijn zeer positief over de effecten van Dry needling. Herstel van de klacht is namelijk snel en vaak direct merkbaar. Door de directe ontspanning en herstel van de spier verdwijnt de pijn snel en kunt u de spier weer gebruiken. Pas dan kunnen we werken aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie.

Dry needling maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent vallen ook de kosten hieronder.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze Dry needling of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.