Spier-pees therapie

Voor hardnekkige klachten aan spieren en pezen hebben wij een combinatie van behandelingen ontwikkeld waarmee we snel resultaat kunnen boeken. Onze Spier-pees therapie begint met echografie om het probleem te achterhalen. Daarna kiezen we voor Shockwave therapie, EPTE of PNE. In beide gevallen beëindigen we de behandeling met Flywheel training om de pees weer volledig te kunnen belasten.

Traject Spier-pees behandeling

Echo en behandelplan

Als u bijvoorbeeld chronische pijn heeft aan uw achillespees kijken we met een echografie waar en wat het probleem is. Het kan zijn dat u een verkalking of vocht in uw pees hebt. Op basis van de echo bepalen we het behandelplan.

Shockwave therapie

Afhankelijk van de klacht kunnen we voor Shockwave therapie kiezen. We prikkelen dan de pees zodat het lichaam zelf voor herstel zorgt. Meestal zorgt dit al binnen enkele behandelingen al voor goed resultaat. Met Shockwave bereiken we de volgende effecten:

  • Pijnvermindering
  • Regeneratie
  • Resorptie van calcificaties stimuleren (verkalking verminderen)
  • Detonisatie van musculatuur (ontspanning van de spier)

EPTE of PNE behandeling

Uit de echo kan ook blijken dat niet Shockwave maar EPTE of PNE een betere behandeling is voor uw klacht. Met EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) en PNE (Percutaneous Needle Electrolysis) prikken we met een dunne naald in de pees en geven we een stroomstootje. Het aangetaste deel van de pees prikkelen we zo om zichzelf te herstellen. Net als bij Shockwave merkt u al in enkele behandelingen of de therapie aanslaat. Het verschil tussen EPTE en PNE zit alleen in de intensiteit van de stroom.

Flywheel training

Of u Shockwave, EPTE, PNE of een combinatie daarvan gebruikt, in alle gevallen eindigt uw behandeling met training. Dat is nodig om het herstel zo goed mogelijk te maken want pezen krijgen zware lasten te verwerken. Voor een spier-pees-klacht gebruiken de Flywheel training. Een effectieve training waarmee we aan de hand van een vliegwiel de belastbaarheid geleidelijk opbouwen.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze Spier-pees therapie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.