Mulligan concept

Met het Mulligan concept zorgen we in een korte tijd voor het herstel van uw gewricht. Snel en pijnloos. Na enkele oefeningen kunt u uw gewricht weer normaal bewegen.

Pijnloos herstel

Het Mulligan concept is een methode om gewrichten te mobiliseren. Het is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse manueel therapeut Brian Mulligan. Hij zocht naar een behandeling die op een pijnloze wijze de normale beweeglijkheid en functie van het gewricht en de weke delen herstelt.

Actieve bewegingen

In de manuele therapie zijn de mobilisatietechnieken meestal passief. De therapeut voert ze uit, de patiënt ondergaat ze. Bij de Mulligan technieken doet u actief mee en voert u bepaalde bewegingen uit. Dit zorgt vaak voor spectaculaire verbetering in korte tijd. Deze techniek is wereldwijd bekend geworden als MWM: mobilisation with movement. Voor elk gewricht in het lichaam, inclusief de gewrichten van de wervelkolom zijn deze actieve, pijnvrije mobilisaties mogelijk.

Vergoeding Mulligan concept

Het Mulligan concept valt onder de normale vergoeding voor fysiotherapie.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze fysiotherapie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.