Behandeling stressklachten

Hoe zou het voor je zijn als je meer energie zou hebben? Of wanneer je weer een positieve kijk op je leven zou ervaren? Kortom, wanneer stressklachten en/of pijn je niet meer in de weg staan om te doen wat voor jou belangrijk is. Leven!

Teveel stress

Stress is iets wat we allemaal nodig hebben. Het zorgt ervoor dat je alert bent en dat je een prestatie kunt leveren. In beginsel is stress dus iets goeds. Net als voeding. Maar als we teveel eten dan wordt het ongezond voor ons. Zo is het ook met stress. Als we teveel stress klachten ervaren gaat dat ten koste van onze prestaties en gezondheid. Vermoeidheid, vage pijnklachten, slecht slapen en toename van lichaamsgewicht kunnen dan onder andere het gevolg daarvan zijn.

Stress reduceren

Het is absoluut geen schande als je last hebt van teveel stress. Het is ook geen teken van zwakte. Het heeft dus geen enkele zin om daar je aandacht op te vestigen. Het is veel effectiever om je energie te stoppen in het reduceren van stress.

Oplossing stressklachten

SMC Rijnland Fysiotherapie werk met lichaamsbewustwording en maakt daarbij vaak gebruik van bewegingsvormen. Mind-body oefeningen zoals yoga en pilates kunnen u helpen om stress te verminderen. Het geeft je inzicht en bewustzijn van hoe je lichaam gebruikt wordt. We hebben allemaal gewoontes in ons bewegen en in ons denken, doen en voelen. Deze kunnen zorgen voor overbelasting, meer spierspanning, pijn en klachten. Door de oefeningen leer je weer wat bewegen makkelijk maakt. Zo kan je uit gewoontes komen die je vast hebben gezet.

Het betreffen simpele en effectieve methodes die ervoor zorgen dat je in staat bent om stress te reduceren en hanteren. Hierdoor zullen de lichamelijke klachten, die het gevolg zijn van overmatige stress, verminderen of verdwijnen. Je zult je snel beter en energieker gaan voelen.

Concrete resultaten

Waar je precies stressklachten van hebt is niet relevant. We gaan bijvoorbeeld niet over “het verleden” praten. Je hebt een stressklacht in het “hier en nu”. Daar gaan we samen in het “hier en nu” iets aan doen. Het is dus een actieve aanpak waarmee je concrete resultaten boekt.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze aanpak voor uw stressklachten of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.