Behandeltraject

U kunt zich met of zonder verwijzing van uw huisarts of specialist aanmelden voor een fysiotherapeutische of manueel therapeutische behandeling. U kunt bellen voor een afspraak of neem contact op via onze website. Alleen bij chronische aandoeningen of na een operatie is een verwijsbrief van de huisarts of specialist noodzakelijk voor onze administratie.

Het behandeltraject van onze fysiotherapie verloopt als volgt.

Verwijzing

Wanneer u met een verwijzing komt, betekent dit dat uw arts onze behandeling geschikt vindt voor uw klachten. Als u zonder verwijzing komt, gaan we eerst kijken of u in aanmerking komt voor een behandeling. Zijn uw klachten niet geschikt voor een fysiotherapeutische behandeling, dan verwijzen we u naar uw huisarts.

Wat neemt u mee naar de praktijk?

  • Verwijzing huisarts of specialist indien van toepassing.
  • Meest recente verzekeringsgegevens (pasje of polisblad).
  • Geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument).
  • Relevante medische informatie (uitslag foto’s, medicijnen, etc.).
  • Tijdens alle behandelingen een handdoek in verband met hygiëne.

Behandelingen aan huis

Indien u niet in staat bent om naar de praktijk te komen dan is het mogelijk dat we u thuis behandelen. U heeft dan wel een verwijzing van uw arts nodig.

Eerste behandeling

Bij de eerste afspraak voeren we uw persoonsgegevens in ons systeem. Daarvoor hebben we uw verzekeringsgegevens nodig. Therapeuten zijn namelijk verplicht om uw burgerservicenummer (BSN) op te nemen in de administratie om gegevens uit te wisselen met zorgverzekeraars en verwijzers. Daarom vragen we bij de eerste behandeling om een geldig identiteitsbewijs.

Fysiotherapeutisch onderzoek

Daarna volgt er een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek en stelt de therapeut u vragen om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Het is belangrijk dat u goed aangeeft wat u voelt en uitleg vraagt wanneer u iets niet duidelijk vindt. Want goede communicatie is heel belangrijk voor een spoedig herstel.

 

Kracht, coördinatie en stabiliteit

Indien gewenst kunnen we tijdens het onderzoek diverse metingen verrichten. Met geavanceerde software en apparatuur kunnen we brengen we kracht, coördinatie en stabiliteit in beeld. Hiermee bepalen we de belastbaarheid. Met vragenlijsten krijgen we inzicht in uw klachtbeleving. Dit herhalen we tijdens het behandelproces om uw vooruitgang bij te houden.

Behandelplan

Het vooronderzoek gebruikt onze therapeut om een behandelplan met u op te stellen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van uw gewrichten te beïnvloeden, spierkracht te vergroten of om u een betere houding aan te leren. Onze therapeut kan daarbij masssage- en fysiotechnieken toepassen. Daarnaast geven we voorlichting en preventief advies zodat u leert hoe u voldoende en verantwoord kunt bewegen.

Een behandeling inclusief administratie duurt circa 30 minuten.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over het behandeltraject van onze fysiotherapie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.