Historie

SMC Rijnland is in 2006 opgericht voor de toenemende vraag naar ‘hands-off’ oefentherapie naast reguliere fysiotherapie. Inmiddels is ons Sportmedisch Centrum uitgegroeid tot vijf locaties in Leiden en Zoetermeer. In 2022 is de SMC Academy opgericht, een opleidingscentrum voor sportmedische scholingen, cursussen en opleidingen.

Fusie

Na de fusie met Praktijk voor Fysiotherapie & Manuele therapie ‘Oude Haven’ gingen we verder als SMC Rijnland Fysiotherapeuten. In 2012 betrokken we ons huidige adres in het Gezondheidscentrum Leiden en zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende fysiotherapiepraktijk in de Leidse regio.

Locatie Zoetermeer

Sinds 2015 hebben wij ook fysiotherapiepraktijken in Zoetermeer. Hier zijn wij de samenwerking aangegaan met huisartsenpraktijk Weidedreef. In 2017 is het beweegcentrum aan de Violiervaart geopend. Dit om extra zorg te kunnen bieden voor revalidatie en herstel na een operatie aan heup, knie en voorste kruisband. Na de verbouwing van de praktijk aan de Violiervaart in 2023 wordt volledig op deze praktijklocatie behandeld. De praktijk is gevestigd in de wijk Seghwaert.

SMC Academy

SMC Academy is opgericht in 2022, maar bouwt voort op de bijna 40 jaar ervaring van MSP Opleidingen, waar eigenaar en docent Jaco de Wolf  jarenlang zelf les heeft gegeven. MSP Opleidingen is in 1984 gestart met het geven van opleidingen in het domein massage, sport en gezondheid. De SMC Academy is een opleidingscentrum met sportmedische scholingen, cursussen en opleidingen. Denk daarbij aan de opleiding sportmassage en de door ons opgeleide sportmasseur kan zich verder specialiseren door het volgen van diverse aanvullende scholingen. Wij bieden mensen kansen om zich te ontwikkelen door middel van verdiepende kennis en praktische toepassing. Onze opleidingen worden verzorgd in een prettige leeromgeving waarbij de student in zijn kracht wordt gezet. Wij hebben als visie om het onderwijsaanbod voor fysiotherapeuten, studenten fysiotherapie, sportmasseurs, sportZORGmasseurs en trainers te verbreden en daarbij zoeken we graag de verdieping in onze scholingen.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze fysiotherapie of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.