EPTE en PNE behandeling

Met EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) en PNE (Percutaneous Needle Electrolysis) behandelen we peesproblemen die we niet met shockwave therapie of zooltjes kunnen genezen. Denk aan een chronische achillespeesontsteking, een tennisarm of hielspoor.

Langdurige peesklachten

EPTE en PNE zijn een nieuwe, innovatieve behandelmethoden voor langdurige peesklachten. Onder echogeleiding brengen we een dunne dry needling naald in de pees en geven we een lichte elektrische stroom. De pees reageert hierop en bouwt zichzelf weer op. We combineren de behandeling met een intensief trainingsprogramma en taping. Zodat het peesweefsel weer gezond en trekvast wordt. Het verschil tussen EPTE en PNE zit alleen in de intensiteit van de stroom.

4 tot 6 sessies

We gebruiken EPTE en PNE wanneer pezen niet goed of spontaan genezen en shockwave therapie niet werkt. Met deze behandeling kunnen we de pees binnen 4 tot 6 sessies pijnvrij herstellen. Ook als u al heel lang last heeft van peesproblemen.

Hogere resultaatscores

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat EPTE en PNE hogere resultaatscores hebben dan de tot nu toe ingezette behandeltechnieken als PRP (injectie met bloedplasma), fricties (lokaal masseren van de pees), NSAID’s (ontstekingsremmende geneesmiddelen) en corticosteroïden injecties.

Behandeling

Met echografie bepalen we het behandelgebied. De intensiteit en de duur van de behandeling is afhankelijk van de omvang van dit gebied. De behandelingen zijn niet pijnlijk. Ze worden hooguit als oncomfortabel ervaren. Maar gezien de korte duur (1-2 minuten) is het zeer de moeite waard.
 Een nareactie van 1 tot 3 dagen met pijntoename is normaal en betekent dat de pees aan het genezen is. Vervolgens beginnen we met het oefenprogramma. Tussen 5 en 8 dagen krijgt u de eerstvolgende behandeling.

Toepassingen

We passen EPTE en PNE behandelingen toe bij:

  • Schouderregio/Tendinose of Tendopathie Suprapinatuspees
  • Elleboogklachten met name buitenzijde elleboog/Epicondylitis Lateralis
    Achillespezen/Tendopathie
  • Hielspoor Fascitis Plantaris
  • Kniepees/Tendopathie Lig. Patella
  • Hamstrings
  • Lies- en schaambeenklachten/ Enthesopathie M. Adductor
  • Longus
  • Pubalgia

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze EPTE en PNE behandelingen of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.