Flywheel training

Flywheel training gebruiken wij wanneer u moet revalideren van spier- en peesklachten, als u sportprestaties wilt verbeteren en voor valpreventie bij ouderen. Deze innovatieve manier van trainen is wetenschappelijk onderbouwd en heeft door zijn unieke werking meerdere toepassingen.

Door NASA ontwikkeld

De technologie van flywheel training is ontwikkeld door NASA om astronauten in gewichtloze toestand te trainen. Het is verder ontwikkeld voor het gebruik in revalidatie, blessurepreventie en sport. Het vliegwiel wordt in een draaiende beweging gebracht waardoor over het hele traject weerstand gegenereerd wordt. De energie die erin gestopt wordt, moet ook afgeremd worden. Dit leidt tot een efficiënte en effectieve manier van trainen. Deze functionele vermogenstraining is een revolutie op het gebied van revalidatie en functionele training.

Aanzienlijke verbeteringen

Wanneer u uw sportprestaties wilt verbeteren zijn de verkortingssnelheid en het spiervermogen het belangrijkst. Vooral bij uw startsnelheid, trap of slag. Als u specifiek op deze factoren traint kunt u aanzienlijke verbeteringen boeken.

Pezen belasten

Onze fysiotherapeuten gebruiken flywheel training onder andere voor peesklachten, lage rugklachten, voorste-kruisband revalidatie en valpreventie bij ouderen. Bij peesklachten gebruiken wij de training in combinatie met shockwave– en EPTE-behandelingen. De peesstructuren worden door de trainingen met een excentrische overload belast. De snelheid van bewegen bepaalt de belasting. Deze belasting zorgt voor een lokale verbetering en versterking van de pees en omliggende spieren. De pijn zal dan verminderen en de belastbaarheid van de pees neemt toe.

Meer spiervolume

Ook bij spierblessures zorgt deze revalidatie voor een versneld en effectief herstel. Zo blijkt uit onderzoek dat na een flywheel training twee keer zoveel spiervolume ontstaat vergeleken met reguliere krachttraining.

Vermogenstesten

Door flywheel vermogenstesten kunnen we bepalen op welk niveau u kunt trainen. We weten het maximale vermogen. En wanneer u op een veilige manier weer kunt sporten.

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze Flywheel trainingen of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.