Pilates & Core Function

Met Pilates & Core Function werkt u aan sterke en flexibele romp. Het is een mind-body trainingsmethode waarmee u vooral de buik- en rugspieren traint voor een betere houding.

Versterking van romp

Pilates & Core Function is een training voor de versterking van de romp (core), flexibiliteit van de wervelkolom, houdingsverbetering, souplesse en controle tijdens bewegingen, lichaamsbewustzijn en veel meer. Deze trainingsmethode is ideaal voor sporters, preventie van klachten en de revalidatie van sportblessures en wervelkolom-gerelateerde klachten.

Bij revalidatie

Tijdens de revalidatie is de rompstabiliteit (core) van groot belang. Daarvoor zijn de Pilates & Core Function oefeningen uitermate geschikt. Bijvoorbeeld bij de revalidatie van (chronische) rug- en nekklachten, knierevalidatie zoals na een voorstekruisband-reconstructie of patellofemoraal-pijnsyndroom en sportblessures zoals achillespeestendinopathie, schouderklachten of shin splints.

Houding verbeteren

Pilates & Core Function is voor iedereen. U kunt het toepassen wanneer u uw houding wilt verbeteren, wilt leren ontspannen en flexibeler én sterker wilt worden. Na een bevalling zijn de Pilates & Core Function oefeningen ideaal om uw romp weer sterk, stabiel en flexibel te krijgen. En voor ouderen zijn de oefeningen goed om sterk en soepel te blijven en de kans op vallen te verkleinen.

Goed voor lichaam en geest

De pijlers van Pilates zijn Centreren, Controle, Flow, Ademhaling, Precisie en Concentratie. Tijdens de oefeningen let u op uw ademhaling, concentratie (mindfulness) en beweegt u met precisie en in een flow. Pilates & Core Function is dan ook een ‘mind-body’ trainingsmethode. De oefeningen zijn zo ontwikkeld dat u een sterke kern en veel controle nodig heeft tijdens de bewegingen. Het is daarom een optimale training voor uw buik- en rugspieren. Daarnaast trainen we ook de benen en armen.

Op uw eigen niveau

Pilates & Core Function is een veilige en innovatieve trainingsmethode waarmee u uw lichaam in diverse posities traint. Grondoefeningen en staande oefeningen leiden tot een positieve verandering van hoe uw lichaam eruit ziet, voelt en presteert. U traint altijd op uw eigen niveau. Door simpele aanpassingen tijdens de oefeningen blijven de trainingen leuk, zwaar, effectief én veilig.

In groep of individueel

U traint altijd onder begeleiding van onze fysiotherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in sport en revalidatie. U kunt zowel in groepsverband trainen of individueel met een internationaal gecertificeerd Pilates instructeur (Balanced Body).

Groepslessen Pilates SMC Rijnland

In Zoetermeer kunt u op maandagochtend van 9.00u tot 10.00u een pilates-les volgen.

De kosten voor onze groepslessen zijn €10 per les en €90 voor een 10-rittenkaart.

Op woensdagavond hebben wij in Leiden op locatie Gezondheidscentrum Leiden van 19.00u tot 20.00u een pilates-les en van 20.00u tot 21.00u.
Op vrijdagochtend hebben wij in Leiden op Gezondheidscentrum Roodenburg van 10.00u tot 11.00u een pilates-les. Zie daarvoor ook de website van SMC Rijnland Leiden

Maak een afspraak

Bel 079-500 17 92 voor meer informatie over onze Pilates & Core Function training of maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten in onze locatie in Zoetermeer.